بافندگی در صنعت نساجی، پوشاک و طراحی لباس

بافندگی یکی از مهمترین عملیات هایی است که در صنعت نساجی جهت تشکیل پارچه انجام می شود. در این میان سه شاخه اصلی بافندگی تاری پودی (Weaving)، حلقوی یا کشبافت یا کشباف (Knitting) و منسوجات بی بافت (Non-Woven) مطرح می باشند که هر کدام از آنها تکنیک ها و ماشین آلات خاص خود را نیاز دارند.
تصور زندگي روزمره ما بدون حضور پارچه ها و منسوجات تقریبا غیر ممکن است و به هر طرف که بنگریم آنها را خواهیم دید. پوشاک، پرده، رومبلي، روتختي و روميزي، روكش صندلي اتومبيل، چادر صحرايي، چتر نجات، كيف و غیره نمونه هایی از کاربرد منسوجات می باشند.
همه ما در مباحث مرتبط با بافندگی، اصطلاحاتی مانند تافته، سرژه یا کجراه، اطلس (ساتین و ساتن)، پاناما، ریپس، جناغی، لانه زنبوری، توری، بافندگی تاری-پودی، حلقوی، کشبافت، بی بافت، بافندگی سه محوری، لاپت، جوگندمی، ماک لنو، بارلی، بدفورد، پیچازی، کرپ، گاباردین، ویبکورد، ژاکارد و غیره را شنیده ایم که تنها بخش کوچکی از دنیای پهناور بافندگی در صنعت نساجی می باشند.
هدف از تشکیل این صفحه ارائه مقالات مرتبط با حوزه بافندگی جهت طراحان لباس، مهندسین نساجی و پوشاک، صنعتگران و سایر عزیزانی است که به نحوی در این حیطه مشغول به فعالیت می باشند.
جهت مشاهده مقالات به صورت تفکیک شده بر روی عنوان مقاله مورد نظر در ذیل کلیک نمایید.

فهرست